Kom i god form med et løbebånd til hjemmebrug

Løbebånd test

Er du motiveret for at komme i bedre form – og tiltaler tanken om at kunne træne derhjemme dig, kan du med fordel se dig om efter et godt løbebånd, som er egnet til brug derhjemme.

Et løbebånd er på mange måder et genialt motionsredskab. Det er nemt at bruge, det kan give dig effektiv træning af både styrke og kondition – og så er det også ret sjovt at træne på.

Har du sådan et stående derhjemme, så vil du altid lige kunne snuppe dig en løbetur, når det lige passer ind. I denne guide får du nogle råd til, hvordan du kan opkvalificere dit valg af løbebånd. Hvad skal du kigge efter, når du skal vælge et bånd?

Det vil denne guide kunne hjælpe dig med at svare på, da vi har gjort os umage for at lave den bedste løbebånd test.

Vi har i denne test af løbebånd til hjemmebrug testet følgende 3 løbebånd.

 • Sole F85 2020 Løbebånd (Bedst i test)
 • Masterfit TP100 Løbebånd (Bedst til prisen)
 • Odin T8 løbebånd

Sole F85 2020 (Bedst i test)

løbebånd tilbud

Vi starter med vinderen af vores test. Sole F85 2020 er løbebåndet der har det hele, og er derfor i en klasse for sig. Dette løbebånd bruges både professionelt, men er også begyndt at dukke op i mange danske hjem.

En af grundene til det er at mange selvfølgelig gerne vil have det bedste af det bedste, og det gælder også når det kommer til løbebånd.

Sole F85 2020 har også mange priser bag sig, både herhjemme men også i udlandet. I USA er det blandt andet blev kåret til det bedst køb, og samtidig også til det bedste sammenklappelige løbebånd der er på markedet.

Derudover har løbebåndet også vundet Pricerunners bedste premiumvalg.

Løbebåndet har en virkelig fremragende ydeevne, og det skyldes blandt andet den 4 hk store motor den bestrider. Det betgyder at båndet selvfølgelig er et rigtig godt løbebånd, men udover det så er det også godt til gåture.

Det skyldes at den store motor kan holde til en høj belastning over længere tid, og løbebåndet har desuden en maksimal personvægt på hele 150kg.

Sole F85 har også den største løbeflade af de 3 løbebånd vi har testet, og derved giver den også større sikkerhed for at du ikke træder ved siden af og falder. Sole har sørget for at støjreducere løbebåndet, så det ikke larmer særlig meget.

Til sidst kan nævnes at de også har sørget for ekstra støddæmpning, hvilket sikrer dine muskler og led 40% mere skånsomhed end hvis du løber på asfalt.

Knivskarpt 10" display

På løbebåndets store LCD skærm har du mulighed for at vælge mellem 6 indbyggede programmer. Dertil har du også 2 pulsprogrammer, som kan hjælpe dig med at analyse din fremgang.

Dertil kan det også nævnes at du har mulighed for at opbygge dine egne programmer, og derved kan du selv styre hvor hurtigt du vil se fremskridt i din træning.

Du har mulighed for at tilslutte din telefon eller tablet til computeren, og sammen med de indbyggede højtalere kan du derved styre den musik du har lyst til at løbe til under din træning.

Du har også mulighed for at hente Soles APP, som er gratis og via den kan du hente din træningsdata ned og gemme på din telefon eller tablet.

På denne model er der også en tablet holder, så der er ingen undskyldning for at løbeturen bliver for kedelig. Du kan nemlig nu sætte din tablet på løbebåndet, og se underholdning på den imens du løber.

Specifikationer

 • Vægt: 131 kg.
 • Maksimal personvægt: 150 kg.
 • Motor 4 HK.
 • Maksimal hastighed: 22 km/t
 • Maksimal stigning 15 %
 • Løbeflade: 56 x 152 cm.
 • Træningsprogrammer 10 stk.

Masterfit TP 100 Løbebånd (Bedst til prisen)

godt løbebånd

Med dette løbebånd fra Masterfit har du mulighed for at få en god løbetur derhjemme, uden at du skal op og give alt for meget for selve løbebåndet.

Det er muligt at finde billigere løbebånd end dette, men det vil vi ikke anbefale, da både kvalitet og funktioner også er derefter.

Masterfit TP100 er stadig et billigt løbebånd, uden at det er går på kompromis med kvaliteten.

Løbebåndet er sammenfoldigt, og derfor er det perfekt for dig som ikke har så meget plads, der hvor du træner, da du nemt kan pakke det sammen, så det ikke fylder særlig meget.

Løbebånd med mange funktioner

Løbebåndet har en topfart på 18km/t, og du kan vælge imellem 15 stigningsniveauer. Der er 12 forudindstillede træningsprogrammer og 3 manuelle, du selv har mulighed for at redigere i.

På display kan du se de vigtigste data, såsom forbrændte kalorier, puls, stigning og selvfølgelig distance. Pulsmålerne sidder på håndtagene.

Løbebåndet fra Masterfit har indbyggede højtalere, så du derved kan høre den musik du ønsker imens du træner på løbebåndet.

Specifikationer

 • Vægt: 84 kg.
 • Maksimal personvægt: 125 kg.
 • Motor: 2,5 HK.
 • Maksimal hastighed: 18 km/t
 • maksimal stigning: 15%.
 • Løbeflade: 50 x 140 cm.
 • Træningsprogrammer: 15 stk.

Odin T8 Løbebånd

Test af løbebånd

Løbetbåndet T8 fra Odin er også et af de bedste løbebånd der er på markedet. Hvis du er på udkig efter robust og solidt løbebånd, så kan T8 modellen fra Odin muligvis være det helt rigtige valg for dig.

Motoren i løbebåndet er på 3 HK, men den har et motor peak, så den kan komme på hele 5 HK. Den maksimale tophastighed er på 20km/t, hvilket er mere end de fleste andre løbebånd kan klare, og det er mere end rigeligt til de fleste.

Dette er et foldsammeligt løbebånd, og derfor er det også ideel til dig, der ikke har lyst til at have et stort løbebånd stående hele tiden, men derimod kun vil have det fremme når det bliver brugt.

Løbebånd med Kinomap

Odins T8 låbebånd har også en ekstra teknologi tilkoblet i form af KinoMap. Dette vil gøre din oplevelse med løb på båndet meget sjovere.

KinoMap giver dette løbebånd tursindvis af forskellige træningsprogrammer, hvor du ser et virkeligt billede af dit løb og selvfølgelig også din hastighed.

Hvis du er en øvet løber, så kan det være du vil prøve kræfter med at løbe af Alp d'huez, og det er muligt her.

Stigningen på løbebåndet justeres selv hele vejen afhængig af billedet du ser foran dig. Der findes mange af disse apps til løbebånd, men KinoMap er klart den bedste.

Vælger du manuelt en stigning, så kan du vælge imellem 15 forskellige niveauer. Stigningen kan du nemt og hurtigt ændre via c omputeren foran dig.

Computeren har 12 træningsprogrammer, og derudover kan du også tilkoble din tablet eller smartphone til den.

Det gør at du via den kan styre løbebåndet, og du kan også hente værdifuldt data ned, så du kan se alle de vigtige tal på din telefon eller på tablet.

Dette er et løbebånd som kan bruges af alle uanset niveau og størrelse. Det har en maksimal personvægt på 150 kg, og har en super stødabsorbering.

Det er udstyret med den nyeste multi shock absorption system, som er med til at skønne dine led og muskler, når du løber på det.

Specifikationer

 • Vægt: 89 kg.
 • Maksimal personvægt: 150 kg.
 • Motor: 3 HK (Peak 5 HK)
 • Maksimal tophastighed: 20 km/t
 • Maksimal stigning: 15%
 • løbeflade: 51 x 140 cm.
 • Træningsprogrammer 12 stk.

Hvem kan bruge et løbebånd?

Alle kan faktisk bruge et løbebånd. Lige fra dig, der skal genoptræne efter en ulykke og til dig, der løbetræner på et professionelt niveau.

Hvis du vælger et løbebånd, som kan give dig et varieret løb, og som kan give dig forskellige hastigheder, stigninger og træningsprogrammer, så vil langt de fleste kunne få lige den grad af udfordringer, som de har brug for lige nu og på længere sigt.

Hvad kan du bruge et løbebånd til?

Ja, den kloge tænker nok at det siger sig selv: til at løbe på. Men et løbebånd kan også andet end det, og når du skal vælge dit løbebånd, så afhænger det helt af hvilke behov du har for din træning.

Måske har du et mål om at du skal kunne gennemføre et marathon. Det ville kræve et løbebånd der er meget robust, og holdbart og kan klare mange timers løb i træk.

Det kan også være at du bare vil bruge dit løbebånd til at kunne gå en tur, uden at skulle udenfor. Her er der knap så mange krav til løbebåndet.

Det kan også være et du bor et sted, hvor der ikke er så meget plads, og derfor vil det være optimalt for dig, at anskaffe et sammenklappeligt løbebånd, så du har mulighed for at pakke det sammen.

Hvad skal du til stilling til inden køb af løbebånd?

Der er nogle ting du skal tage stilling til inden at du køber et løbebånd.

Først og fremmest skal du finde ud af hvad formålet med løbebåndet er. Er det meningen at du skal løbe på det, eller vil du bruge det til gøture engang imellem?

Dertil skal du finde ud af hvor ofte du bruger løbebåndet. Har du planer om at skal op og løberegelmæssigt 4-5 gange om ugen, så skal du også sørge for at det er robust løbebånd, som er af god kvalitet.

Har du ikke de store ambitioner til at starte med, så kan du godt klare dig med et der ikke er af så høj kvalitet. Det vigtigste er at komme igang.

Er i flere i husstanden der benytter det, så kan det også være en god idé at vælge et af god kvalitet, så det kan holde til det. Jo mere det bliver brugt, jo mere slitage kommer der på det.

Er du en øvet løber, eller har du ambition om at blive det, så skal du også sørge for at du vælger en maskine der har de funktioner der gør dit løb optimalt. Det kan være alt lige fra selve rammen, stødabsobering, hastighed, stigning osv.

Til sidst skal du selvfølgelig også tage stilling til prisen. Løbebånd er ikke en billig investering, men det kan give dig rigtig meget. Har du ikke det store budget, men gerne vil have muligheden for at træne derhjemme, så er der flere muligheder.

Du kan vælge en model, der ikke er af så høj kvalitet, da det er bedre end ikke at have et løbebånd, det er klart. Du har også den mulighed ved de fleste forhandlere, at du kan finansierer dit løbebånd rente- og gebyrfrit.

Hvis du har problemer med led mm. så kan det også være en god idé at kigge efter et løbebånd der har ekstra god stødabsobering. Det gør det mere skånsomt for dine knæ og led.

Vedligeholdelse af løbebånd

Et løbebånd skal ligesom så mange andre ting også vedligeholdes. Dog er det begrænset hvor meget arbejde det kræver at vedligeholde et løbebånd. Det er vigtigt at du altid tørre sved og skidt af maskinen af.

Hvis du benytter løbebåndet ofte, så er det en god idé at sikre sig at alle skruer og bolte er spændt ordentligt engang imellem. Det rådes til at du gør det en gang om måneden.

Hvis løbebæltet begynder at blive løst, så skal du også spænde det op igen. Det er vigtigt at løbebåndet står plant, da det ved at stå skævt kan trække ud til den ene side. Det er vigtigt at du ikke strammer bæltet, mens motoren er igang.

Du må heller ikke overspænde løbetbåndet. Det kan risikere at nedsætte motorkraften, og derved får du en dårligere ydeevne.

Et løbebånd skal ca kunne løfte løbebæltet 5-6, for at det sidder korrekt. Du kan også testet det ved at stikke 3 fingre ind imellem. Det er ca. det kræver for at have den korrekte spænding.

Til sidst kan det også være en god idé at smøre løbebåndet under med silikone. Dette skal ikke gøres særlig ofte, kun hvis du kan mærke løbebåndet ikke er hvad det har været.

Hvis du ikke smører bæltet, så påvirker det helt klart levetiden, da den friktion det giver imellem løbebåndet og pladen under bliver hurtigere slidt.

Du smører løbebåndet ved at løsne bæltet, så det er muligt at kunne komme ind med hånden under det.

Det er vigtigt at du sørger for at løbebæltet er tørret af både for og bagpå med en tør klud, så der ikke sidder noget snavs eller andet på det.

Derefter smører du løbebåndetind på bagsiden af løbebåndet. Her er det vigtigt at du sørger for at smøre det på midten og foran på løbepladen, da det er her der er mest brug for det.

Når du har gjort det, så skal du starte løbebåndet og lade det kører på 4-5 km/t i 5 minutters tid, for at smørrelsen kan sprede sig.

Til sidst kan det også være en god at rense motoren, da der også kan samle sig skidt og snavs i den.

Hvad kan et løbebånd træne?

På et løbebånd kan du træne de samme områder, som du træner, når du løber udenfor. Det vil sige, at du kan styrke musklerne i det meste af din krop. Du styrker samtidig din kondition, altså hjerte, lunger, cardio og så videre.

Derfor er det ikke for meget at sige, at du på sådan et motionsbånd får en god og effektiv allround træning.

Er billige løbebånd gode nok?

Du kan somme tider se nogle meget billige motionsmaskiner, som kan være særdeles attraktive prismæssigt. Du bør dog være varsom med at købe de allerbilligste af dem.

Det er ikke sikkert, at de vil kunne leve op til de standardkrav, man kan forvente af en god motionsmaskine.

Så giver det for det meste mere mening at vælge en maskine, der koster lidt mere. Det er jo oftest sådan, at pris og kvalitet hænger sammen. Så ofr gerne lige lidt mere på din maskine, end hvad de ultra billige koster.

Du kan dog stadig finde nogle meget fornuftige priser på for eksempel et løbebånd, som er udmærket til prisen. Du kan se et billigt løbebånd her, som samtidig er af en god kvalitet.

Når det kommer til at købe løbebånd billigt, så bør du alligevel vælge et, som prismæssigt er niveauet højere end de helt billige motionsmaskiner.

Underlaget er vigtigt for dit løb og din restitution

Når du undersøger forskellige modeller af løbebånd, så er det absolut nødvendigt, at du finder et bånd, der har et godt og stødabsorberende underlag at løbe på.

Dels giver sådan et underlag et langt mere komfortabelt og effektivt løb, og dels mindsker det risikoen for, at du får ondt i benene efter dit løb. Dermed kan du restituere hurtigere, og du kan træne videre uden at skulle holde for lange pauser imellem.

Det er med til at give dig en større motivation til at løbe – og til at fortsætte med at løbe. Det er væsentligt for din kontinuerlige træning, at du ikke giver op efter kort tid på grund af smerter.

Vær derfor særligt opmærksom på, om båndets underlag er stødabsorberende.

Mulighed for at variere dit løb

For at forhindre, at det efter kort tids træning bliver kedeligt for dig at løbe, så bør der være nogle muligheder i båndet for, at løbet kan varieres så meget som muligt.

Når der er flere muligheder for at sammensætte dit løb individuelt og variere det fra dag til dag eller fra periode til periode, så er det en ekstra motivationsfaktor for de fleste brugere.

Derfor bør du kigge efter, om der er sådan nogle variationsmuligheder på det pågældende løbebånd. Det skal gerne kunne give dig variation på følgende måder:

 • Stigningsprocenter
 • Træningsprogrammer
 • Hastigheder

Kan løbebåndet reguleres i forhold til disse parametre, så vil der være gode muligheder for at variere dit løb. Dermed kan løb på løbebånd i endnu højere grad konkurrere med løb ude i det fri, hvor du nemmere kan skifte distance og terræn.

Se vores anbefalinger her, og kom i endnu bedre stand til at vælge det ideelle bånd til dig. De tre bedste løbebånd i denne løbebånd test er forskellige. Det er brugere også. Se derfor nøje på, hvad den enkelte maskine har at byde på.

Løbebåndets stabilitet

Noget andet, du bør være opmærksom på, når du skal vælge et løbebånd til hjemmebrug, er, hvor stabilt det står i underlaget. Det er nødt til at have en vis tyngde for at kunne stå stabilt.

Det skal jo kunne holde til, at der bliver løbet på det. Somme tider bliver der løbet hurtigt og tungt, og i det tilfælde skal løbebåndet stadig kunne stå stabilt og roligt fast i underlaget.

Du kan med fordel tilkøbe en skridsikker og lydabsorberende måtte til at stille maskinen på, men den bør kunne stå roligt, selv når du giver den maks. gas.

Det stabile motionsbånd understøtter de tunge hastige bevægelser og giver brugeren tryghed og sikkerhed for, at maskinen bliver stående fast.

Størrelsen og fleksibiliteten betyder også noget

Når det drejer sig om et løbebånd til hjemmebrug, er det også væsentligt, at det har et flot design. Især hvis båndet skal stå fremme i boligen. Det skal gerne kunne falde mere eller mindre naturligt ind i de øvrige omgivelser.

Det betyder derfor også noget, hvor meget maskinen fylder. Her er det klart en fordel, at den fylder så lidt som muligt eller eventuelt kan slås sammen, hvis pladsen i hjemmet er begrænset.

Det kan også bare være, at du under alle omstændigheder foretrækker, at det er pakket væk, når du ikke bruger det.

Elektroniske løbedata

For mange er det en virkelig stor motivationsfaktor at kunne følge med i alle løbets data. De kan enten aflæses på løbebåndets indbyggede skærm eller følges på din egen device, hvis båndet har mulighed for kommunikation via Bluetooth.

I denne løbebånd test kan for eksempel Gymleco LNG løbebåndet kommunikeres med via Bluetooth. Det giver en ekstra dimension for løbet, at du nøje kan følge alle dine data og indstille løbebåndet med flere detaljer.

De to modeller fra Odin har ikke den mulighed. De har dog begge en god indbygget skærm, der kan vise dig mange af dit løbs data.

I forhold til dit valg af løbebånd kan du også afgøre, om det er meget vigtigt for dig med de mange elektroniske finesser, og om det er vigtigt for dig med Bluetooth.

Kvalitetsløbebånd fra Odin

Nogle af de bedste allround løbebånd på markedet er dem, som produceres af Odin. De er nogle af de bedste i Europa, og mange brugere verden over er yderst tilfredse med produkterne.

Et Odin løbebånd giver dig høj kvalitet, varieret træning og et komfortabelt og stabilt underlag at løbe på.

Både Odin t6 løbebåndet og dens storebror Odin t8 løbebåndet vil kunne give dig den effektive og varierede løbetræning, som du har brug for.

Uanset hvilket træningsniveau, du har, så vil du med sådan et højkvalitetsløbebånd få de løbemæssige udfordringer, som passer til dig. Det gælder både for begynderen og for den habile løber.

Læs mere om Odin t8 løbebånd her, så du kan se, om den kunne være et godt match til dig. Det er i hvert fald under alle omstændigheder vigtigt, at du får mulighed for at træne på det niveau, du har – og kan udvikle dit løb videre derfra i et tempo, der passer til dig.

Læs gerne diverse løbebåndstests, inden du vælger

Inden du vælger et bestemt bånd, så kan det varmt anbefales, at du sætter dig grundigt ind i, hvad du kan forvente af et godt bånd. Du kan for eksempel studere nogle af de bedste løbebånd til hjemmebrug i diverse tests.

Der findes flere troværdige løbebånds tests, som du kan læse igennem. Hermed bliver du informeret om, hvad det er for forhold ved et bånd, du skal være særligt opmærksom på.

Når du gør det, er du bedre kvalificeret til at vælge det løbebånd, som passer bedst til dig.

Lav en +/- liste og find de bedste løbebånd til hjemmebrug

Efter du har læst en håndfuld anmeldelser og tests igennem om de bedste løbebånd, er du godt rustet til at sætte målrettet ind i søgningen efter netop det løbebånd, som du skal have installeret i dit hjem.

Som en form for pejling kan du med fordel lave en +/- liste. Altså en oversigt over, hvad du gerne vil have, dit bånd skal kunne og de ting, som du enten ikke ønsker, eller som du ikke synes, er så vigtige.

Herefter er det bare at sammenligne din liste med nogle af de bedste løbebånd, som du finder. Snart vil du så kunne se, om der skulle dukke et eller flere gode match op.

Så har du i hvert fald gjort dit forarbejde grundigt, og dit valg er klart opkvalificeret. Snart vil du kunne sætte dig op på dit eget løbebånd for først gang. Og dette vil sikkert være det bedste løbebånd for dig.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk